Scones med ost og nøtter

scones

Scones med ost og nøtter

80 gram smør 120 gram revet ost 4 store egg 120 gram malte mandler 120 gram malte valnøtter 1 ts bakepulver Smelt smøret, riv osten og pisk eggene lett sammen. Mandler og valnøtter males i kvern eller foodprocessor. Tilsett smøret, osten, mandlene/valnøttene og bakepulveret i eggemassen. Hvis røren blir for tørr kan du tilsette litt vann. Røren fordeles i muffinsforrmer, i oppskriften står det 8-12 stk, men hun som hadde bakt fikk 15-16 stk. Stekes ved 180 grader i ca 15 min. Avkjøles før de tas ut av formene. Variasjon: Stekte baconbiter, kokt skinke, spekeskinke eller reker. Ulike krydder/urter kan tilsettes røren. Sconsene er holdbare i tett boks i kjøleskap i 2 dager. Kan også fryses.

funnet på: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=39992

Min vurdering:

Helt ok. Verken mer eller mindre. De smaker litt som kransekake, men med litt bringebærsyltetøy på så blir de ganske ålrighte. Men til å være et sunnere alternativ som frokost – kan disse fungere, også for meg 🙂 – men kun ferske. Dagen etter var de ikke særlig gode, og ikke særlig gode etter å ha vært fryst heller.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s