Glutenfrie fylte horn

Oppskriften gir 24 horn

Deig:
50 g smør
5 dl melk (kan bruke laktosefri)
50 g fersk gjær
1/2 ts salt
1 ss honning
500 g semper white mix
280 g Toro grov glutenfri blanding
1 ts fiberhusk

Fyll:
Ost (jeg har benyttet meg av tine 4 oster)
Skinke
Frisk basilikum (kan sløyfes)
1 egg til pensling
Valmuefrø

Slik gjør du:
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm.
Hell deretter litt av blandingen over i et glass og tilsett 1 ss honning, 1ts fiberhusk samt 50 g fersk gjær. La gjæren løse seg opp.
Deretter tilsetter du hele blandingen samt glutenfritt mel og salt i en kjøkkenmaskin.
Elt deigen i ca 5 min til du får en smidig deig.

La deigen heve i ca 30 min med et håndkle over.

Deretter deler du deigen i 4 biter.
Start med den første biten og rull ut som en rund pizza bunn.ca 30 cm i diameter. Så bruker du en pizza kutter til å dele opp i 6 biter.

Legg deretter på ønsket fyll.

 

Så ruller du en og en bit sammen, start i den brede enden og rull innover. Bøy deretter hornet litt og legg det over på et steke brett.
Pensle over med et pisket egg og strø over valmuefrø.

Stek deretter midt i ovnen på 225 grader til de blir gylne. Tiden varierer litt ut i fra størrelse på horna.

 

Oppskrift lånt av: http://helikopterfrue.blogg.no/1433786865_glutenfri_fylte_horn.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s