Krydder-quinoa

Denne enkle quinoa-salaten har en deilig, krydret smak av kardemomme, spiskummen, chili og koriander. Iblandet roiner, mandler og spinat både ser den herlig ut og smaker fantastisk!

Ingredienser

2  porsjoner

2 dl quinoa

1 gul løk

1 fedd hvitløk

1 del vann

0,5 ts spisskummen
0,5 ts gurkemeie
0.5 ts paprikapulver
0.5 ts kardemomme
1 krm chilipulver
0.5 ts agavesirup eller annen søtning f. eks sukker – (hadde ikke agavesirup, så brukte lys sirup.)
ev. 1 ts salt
 2 ss mandler (Hadde ikke, så jeg brukte solsikkrefrø)
3 ss rosiner (Liker ikke rosiner, så brukte cashewnøtter istedet)
babyspinat (Hadde ikke, så droppet det)

noen friske korianderblader (Hadde ikke dette heller, så brukte heller litt koriander-krydder)

Fremgangsmåte

Kok quinoa etter anvisning på pakke, vanligvis kokes 1 del quinoa til 2 deler vann under lokk på svak varme til vannet er absorbert. Husk å skylle quinoaen veldig godt i en sil før koking.

Hakk opp løken og rasp hvitløksfeddet på en raspe (den fine siden). Stekes til løken er blank i en stor stekepanne med litt olje. Rør inn hvitløken og rosinene og skru så ned varmen.

Når quinoaen er ferdig kokt blander du halvparten inn i løken sammen med krydder, agavesirup og vann. Bland dette godt sammen. Til slutt vender du inn resten av quinoaen og ønsket mengde babyspinat. La det stå litt på svak varme – til spinaten har falt sammen. Ha så over mandler og noen korianderblader.

Smak til med salt om det trengs.

Vurdering

Helt grei.

 

http://vegetarmat.org/oppskrift/krydder-quinoa/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s