Glutenfrie smultringer

Ingredienser:

4 egg
6 dl sukker
2 dl kulturmelk
4 dl helmelk
1300 gram glutenfritt mel (semper mix)
4 ts hornsalt (kan byttes ut med 40 gram gjær, om man ikke ønsker lukten/smaken av hornsalt)
2 ts kardemomme

 

Til koking:
2 kg smult

 

Fremgangsmåte:

 

  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel, hornsalt og kardemomme i melken, og bland alt sammen til en deig. Sett deigen tildekket i kjøleskapet i 1-2 timer.
  • Kjevle deigen til en leiv på ca ½ cm. Trykk ut smultringer med en utstikker.

 

Frityrkoking

Varm smulten i en gryte, gjerne en jerngryte. Kok kakene til de er gyllenbrune på begge sider. Ta dem opp med en pinne, og la dem renne av på kjøkkenpapir. Pass på at smulten holder jevn temperatur under hele kokingen.

 

Bestemortips:

For å finne ut om smulten er passe varm, kan du stikke en tresleiv i gryten. Det skal bruse lett rundt sleiven.

 

http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/vafler-og-smakaker/glutenfrie-smultringer

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s