Kremet gryterett med svinekjøtt

Ingredienser (2-3 porsjoner):

  • 1/2 indrefilet av svin, ca 300-400 g  (kan erstattes med annet renskåret svinekjøtt)
  • 150 g baconterninger eller små biter av bacon
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl buljong (kylling, grønnsak, el kjøtt)
  • 10 sjampinjonger (kan sløyfes)
  • 1 stor løk
  • 1/2 purre
  • 1 ts dijon sennep
  • 1 1/2 ss sojasaus
  • 1 ts tørket timian (eller frisk – men bruk da en håndfull)
  • Evt sukkerkulør (Negro)
  • Olje, smør, salt, pepper

 

Fremgangsmåte:
  1. Skjær løken i to og deretter i tykke skiver. Finn fram en stor gryte, ha i litt olje og fres den noen minutter.
  2. Stek baconet gyllent i en stekepanne. Ta det ut og ha det over i gryta. Del hver sopp i fire, finhakk hvitløken og ha det over i gryta med løk, slik at det får stekt med litt. Tilsett timian og en liten kladd med smør, og la det surre videre på middels varme.
  3. Del svinefileten opp i ganske tynne skiver og brun dem lett på hver side i stekepannen, slik at de får sugd opp baconfett og får litt stekeskorpe. Legg dem deretter over i gryta, og ha også i buljongen og strimlet purre.  La det småkoke i noen minutter før du har i crème fraîche og timian. Smak til med sennep og sojasaus, og småkok videre i ca 10 min til.

Server med ris.

Hentet fra: http://monicasoppskrifter.blogspot.no/2011/01/kremet-gryterett-med-svinekjtt.html

 

VURDERING:

Kjempegodt!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s