Bløtkake med bringebærmousse

     

Sukkerbrød bunn:

  • 5 egg
  • 150 gr sukker
  • 150 gr lys glutenfri melblanding
  • 1 ts bakepulver

Forvarm ovnen til 160 C

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle til du får en luftig og “stiv” røre. Bruk en kjøkkenmaskin. Bland inn mel og bakepulver å rør videre i ett par minutter.

Ha røren i en smurt form (24 diameter) med ett bakepapir i bunnen av formen. Kaken stekes i ca 40 minutter på nederste rille. Avkjøles på rist.

Hentet fra: http://pappautengluten.no/glutenfri-blotkake/

 

TILBREDNING

Skjær kakebunnen i 2 deler, og fyll krem (vaniljekrem blandet med kremfløte, 1 boks av hver holder i lange baner) i midten av kaken. Dynk kakebunnene med litt melk for å gi ekstra fuktighet og smak. Dekk kaken med bringebærmousse og pynt ev. noen bær på toppen.

 

Bringebærmousse:

Ingredienser:

200 g Philadelphia
3 dl kremfløte
450 g bringebær
1 pk bringebærgele
2 ss sitronsaft

  1. Varm bringebærene og mos dem godt, bruk en sil og sil vekk stenene.
  2. Sett tilbake pureen på varmen og løs opp geleen.
  3. Avkjøl.
  4. Pisk kremost- og bringebærmassen, vend så inn pisket kremfløte og avkjøl litt.

Hentet fra: http://mat.tv3.no/oppskrifter/hele-norge-baker/frisk-blotkake-med-bringebaermousse-og-vaniljekrem

 

Vurdering:

God og syrlig bløtkake.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s