Verdens beste glutenfrie boller

Ingredienser

3 dl kesam (original eller vanilje)

3 dl varmt vann

2 ss fiberhus

70 g jyttemel

50 g gjær

6 ss smeltet smør

1/2 ts salt

500 gram glutenfritt mel

1  1/2 dl sukker

1 ts kardemomme

  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett deretter fiberhusk, jyttemel og gluenfritt mel. La kjøkkenmaskinen gå i ca 5-8 minutter. Smuldre i gjæren. Tilsett så smør, salt, sukker og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  2. Trill ut deigen med olje på hendene. Del i boller. Dersom du liker rosiner, tilsetter du disse inn i bollene. Legg bollene på bakepapir på stekeplate og la dem etterheve i ca 30 minutter.
  3. Forvarm stekeovnen til 225°C.
  4. Pensle med egg. Stek bollene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

 

Hentet fra: https://www.tine.no/oppskrifter/bakst/sot-gjarbakst/glutenfrie-boller

Vurdering:

De beste bollene jeg noensinne har smakt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s