Kylling tandoori med blomkålris

Nytt år; nye muligheter – for ny og sunn mat.

Denne her er det beste jeg har smakt hittil i år. Dette blir en stam-rett hos meg.
Oppskriften er hentet fra: http://www.kriweb.no/tag/blomkalris/

Jeg har gjort om noe til å passe mitt kosthold:

 

Ingredienser til 2 porsjoner:

200 g kylling
2 ts spisskummen, 2 ts karri, 1 ts paprikapulver, 1 ts kardemomme, salt og pepper
1/3 fersk chili
2 hvitløksfedd
1/2 løk
1 paprika
3 ts tomatpuré
2 ss ketchup u/sukker
0,5 dl vann
5 ss gresk yoghurt
1 stor blomkål
1 ss smør

Istedet for gresk yoghurt kan du også bruke kesam original, créme fraîche eller kokoskrem. Jeg brukte rømme, for det var det jeg hadde i kjøleskapet; den skilte seg litt i stekepannen, men smakte likevel godt! Men neste gang vil jeg prøve naturell yoghurt, gresk yoghurt, kesam eller créme fraîche.

Fremgangsmåte
  1. Skjær kylling i mindre biter og stek sammen med krydder, finhakket chili og hvitløk, grovhakket løk og paprika. Tilsett tomatpuré, ketchup og litt vann av gangen, la det putre og tykne. Rør inn gresk yoghurt helt til slutt.
  2. Rasp blomkål med et rivjern og varm opp i en kjele sammen med litt smør og salt i 4-5 min. Om det er vanskelig å rive hele blomkålen helt ned, tilsett de siste bitene sammen med kyllingen.

    Oppskriften er hentet fra: http://www.kriweb.no/tag/blomkalris/

VURDERING

KNALLGODT! Lite kalorier, mettende og sunt! En innertier hos meg, og jeg gleder meg til å spise restene til lunsj i morgen!

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s