RØDGRØT

DETTE TRENGER DU:

Oppskriften gir 1 liter (5 porsjoner): 

1 liter rød smakfull ferdigutblandet saft (den skal være litt sterk, så prøv med 2 deler saft og 5 deler vann)
4-5 ss potetmel
Evt friske bær (1/2 dl per porsjon) og litt sukker
Fløte eller melk ved servering.

SLIK GJØR DU:

1. Bland saften. Når du synes den er litt for sterk, lag den en anelse sterkere (de aller fleste lager saften for svak første gangen).

2. Hell saften oppi en kjele og tilsett potetmel. Om du bruker en del friske bær oppi i tillegg, så tilsett dem sammen med saften. Knus noen av bærene. Kanskje må du tilsette litt sukker for at den ikke skal bli for sur.

3. Skru platen på medium til sterk varme. Rør rundt. Pass på at du rører ofte, siden potetmel har en tendens til å feste seg i bunnen av kjelen til å begynne med. Og hvis grøten med en gang får litt hvitfarge av potetmelet – ingen fare! Dette jevner seg ut etterhvert.

Du kommer til å merke at grøten tykner etterhvert som den blir varm. Trekk derfor kjelen til side før den koker, hvis ikke kan den fort få litt gummi-tendenser.

4. Sett så kjelen til avkjøling. Om du har lyst, porsjonerer du ut i skåler allerede nå. Da avkjøles den dobbelt så fort.

Serveres med melk, fløte eller en blanding av begge. Velg selv!

 

Hentet fra: https://coop.no/extra/tid–penger/slik-lager-du-rodgrot/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s