Vegetarisk chili sin carne

1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 gulrot
1 stor søtpotet
1 squash
1 gul paprika
1 rød chili med frø
6-7 dl hakkede tomater
2-3 dl kidneybønner
2-3 dl hvite bønner
2 ss tomatpuré
1 dl finhakket fersk koriander
1 ts spisskummen
1 ts kanel
2 ts paprikapulver
salt og pepper

Begynn med å skrelle og kutte opp søtpoteten. Legg den i en ildfast form, heller over litt olje, og bak i ovnen på 220 grader i ca 30 minutter.

Kutt opp resten av grønnsakene. Varm litt olje i en gryte og stek først løk, hvitløk og chili over middels varme noen minutter, tilsett etter hvert de andre grønnsakene (inkludert søtpoteten når den er klar) og deretter tomat, bønner og krydder. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter.
Imens kan du lage maispuré og ev. guacamole;
Maispuré
2-3 dl mais
1/2 dl fløte (eller melk)
2 ss smør
salt og pepper

Hell vannet av maisen og ha i en gryte med smør og fløte, varm opp og la det småkoke et par minutter. Mos med stavmikser og smak til med salt og pepper. Kan eventuelt gjøres vegansk ved å bruke kokosmelk i stedet for fløte og smør.

Vurdering
Veldig godt.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s