Frokostmuffins

Grunnoppskrift på frukostmuffins, 12 stk

1 moden banan
200 g kesam eller cottage cheese, evt. kokoskrem for melkefri variant
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning
100 g havregryn
100 g havremel

Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – Linda Stuhaug har brukt banan og ferske bringebær.

Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med en gaffel. Rør sammen med kesam, egg, bakepulver, kanel og honning. Visst du bruker cottage cheese istedenfor kesam anbefaler eg å mose blandinga klumpfri med en stavmikser.

Vend inn havregryn og havremel, bland godt. Tilsett eventuelt ekstraingredienser i røra om du ønsker det.

Fordel deiga i 12 muffinsformer, helst muffinsbrett som du smører lett med olje/smør om nødvendig. Fordel valgfri topping på muffinsane, eg trykte bananbiter og ferske bringebær lett ned i muffinsane.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 15-20 minutt, eller til dei er gylne og gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Hentet fra: http://www.lindastuhaug.no/2017/09/06/grove-enkle-frukostmuffins/

 

Vurdering:

Knallgode! Jeg hadde i en halv ts kardemomme, en halv revet gulrot, noen solsikkekjerner, samt litt sukrin opp i deigen også, og resultatet ble veldig bra og veldig godt. Ikke ofte jeg nyter det som er så sunt, men denne her blir en klassiker hos meg. Jeg tok noen bringebær på toppen, på et par stykk for å prøve det ut, og det ble veldig godt, så kan anbefale å toppe det med bær og frukt også. (øHas på før steking)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s