Purreløksuppe med kylling

4 porsjoner

  • 1 l vann
  • 1-2 terninger kyllingbuljong
  • 2 purreløk
  • 4 poteter
  • ½ ts grovmalt pepper
  • Kyllingfilet eller svin ytrefilet
  • ½ ss olivenolje
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper

Skrell poteter og del dem opp i mindre biter. Skjær et snitt langs purreløken og skyll godt. Kok opp vann med buljong og tilsett grønnsakene. La det koke i ca. 10 minutter til potetene er møre.

Hell kraften fra grønnsakene over i et litermål/bolle og kjør grønnsakene med en stavmikser. Hell kraften over i kasserollen med de moste grønnsakene og spe suppen til den er passe tykk. Smak til med pepper og eventuelt litt salt.

Server suppen med strimlet kylling/svinekjøtt og noen ferske basilikumblader.

 

Oppskriften er hentet fra, (noe er endret) :

http://www.klikk.no/helse/kosthold/slank/ned-i-vekt-med-supper-3505487

 

VURDERING

Veldig godt!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s