Rullekake med blåbær og kremfløte

Ingredienser

(8-10 porsjoner)

Rullekake: 

3 store egg

125 g sukker  (Bytt ut deler av sukkeret med sukring for et alternativ med lavere kalorinivå)

Jeg skal prøve 70 gram sukker, for å få pisket eggedosisen, og så bruker jeg 55 gram sukring.

50 g potetmel

1 ts bakepulver

1 ½ ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 225 °C, kle en liten langpanne med bakepapir. Dryss sukker på bakepapir til rulling etter steking. (Dropp sukkeret om du vil ha den sunnere varianten)

Pisk egg og sukker til ekstra luftig eggedosis. Sikt sammen potetmel, bakepulver og vaniljesukker, løft det inn i eggedosisen med en slikkepott. Fordel røra i langpanna og stek på midterste rille 6-8 minutter, til kakebunnen er lys gul. Hvelv den straks over på sukkerstrødd papir og avkjøl.

Pisk 2 dl kremfløte.

Smør kakebunnen med blåbærsyltetøy (gjerne den uten sukker, eller mos frosne blåbær med litt sukrin) og ta på krem, og rull sammen kaka. God fornøyelse 🙂

 

Grunnoppskriften er hentet fra:
http://www.bremykt.no/oppskrifter/glutenfri-rullekake

 

VURDERING

Kanllgod kake som smelter på tunga, og er frisk i smaken. Helt nydelig!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s