Koke tørre kikerter

1. Bløtlegg kikertene i 24 timer med 1 ts natron i vannet. (Natron + bløtlegging bidrar til at kikertene koker litt raskere, samtidig som det får bedre konsistens og gjør de enklere å fordøye)
2. Skift vann, ha oppi 1 ts natron. Kok opp vannet, og skru så ned varmen sånn at det småkoker, men ikke fosskoker. Unngå skum (fjern skum i såfall underveis).
3. Rør innimellom.
4. Koketiden varierer, smak underveis, og finn riktig konsistens for deg. Som oftest tar det 1-2 timer.
5. Når de er ferdigkokt, skru av plata og ta kjelen til side. Ta oppi 1 ss salt per kilo tørre kikerter, og la det stå der til det er avkjølt. (Vannet også)
6. Hell av vannet, fordel i porsjonspakker og frys ned.

Brukes til hummus, i salater, lag ristede snacks av dem.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s