Hummus

Ingredienser

1 kopp tørket organisk kikerter
6 ss rå sesam tahini
Juice av 1 sitron
2 knust hvitløksfedd
1/2 ts cumin
Kaldpresset ekstra virgin olivenolje, til garnering og steking av løk
1 medium løk, skjært i skiver
Paprika
1/4 ts cayennepepper
Frisk koriander eller persille, hakket for garnityr
Havsalt, etter smak
1 1/2 ts natron
svart pepper

[Valgfritt] Organiske pinjekjerner, ristet, til garnityr
[Valgfritt] 3 spiseskjeer jalapeño pepper skiver (for HOT HOT HOT krydder elskere)

 

Fremgangsmåte:

1) Kok kikerter (se oppskrift på matkrok.wordpress.no) og ta vare på vannet du har kokt kikertene i.

2) Stek løk i olje- til de er gylne/karamelliserte.

3) Lag tahini (se oppskrift på matkrok.wordpress.no)

4) Bland tahini med halvparten av sitronsafta og halvparten av hvitløken. Hell litt av kikertvannet oppi og rør raskt for å danne en løs masse.

5) Kjør tahiniblandingen sammen med kikerter glatt i en blender.

6) Tilsett løk og krydder.

7) Hvis massen er for tykk, tilsett mer kikert-vann. (Det du kokte kikertene i) Du kan også tilsett olivenolje i stedet. Massen skal bli myk.

8) Legg hummusen i en dyp tallerken og lag et hull i midten der du heller litt olivenolje, pynter med kikerter og røkt paprika og hakket koriander på toppen. Nederst i skjemaet

 

Kan servers med riskaker, varme pitabrød, nachos, brun ris, quiona, søtpoteter eller grønnsaksskiver. Du kan også bruke hummus på brødskiver med salat og guacamole.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s