TAHINI

1) Varm opp en tørr stekepanne til høy varme.

2) Ha i sesamfrø og rist de mens du vender på de konstant. Pass på at de ikke brenner seg.

3) Når de begynner å bli gylne tar du platen av varmen.

4) Hell frøene rett over i en food processor med s-blad. Får de ligge lenge på pannen vil de brenne seg.

5) Ha på food processoren og la den gå en god stund. Dette her tar tid. Stopp litt underveis og dytt frø som legger seg opp langs kantene ned igjen. Vil du speede opp prosessen litt kan du jukse med å ha i et par spiseskjeer olje.

6) Etter litt vil frøene begynne å korne seg, så vil de feste seg litt og skille ut litt olje. Kjør videre til du har ønsket konsistens.

7) Ha over i et glass og oppbevar i kjøleskap, eventuelt bruk tahinien med en gang.

 

 

Hentet fra: http://www.vegetarbloggen.no/tag/tahini/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s