Stekte kikerter med søtpotet og tahinidressing

Stekte kikerter

  • 1 ts hel spisskummen (evt. 2/3 ts malt spisskummen)
  • 1 ts hel koriander (evt. 2/3 ts malt koriander)
  • 3 ss nøytral olje
  • 1 ss olivenolje
  • 2×400 g boks hermetiske kikerter, skylt, avrent og godt tørket, eller 500 g egenkokte kikerter (fra 200 g tørre kikerter), godt tørket
  • salt og pepper

 

Tahinisaus

  • 1 lite hvitløksfedd, most med litt salt i en morter eller med flatsiden av en kniv
  • 0,5 dl (50 g) tahini
  • 2 ss sitronsaft (ca. 1/2 sitron)
  • 2 ss extra virgin olivenolje
  • vann
  • salt og pepper

Hakket salat

  • 2 store tomater (ca. 300 g)
  • 2 små agurker eller 1 slangeagurk (den bløte kjernen fjernet) (ca. 250 g)
  • 2-3 små reddiker eller 1/2 paprika (ca. 100 g)
  • 2 vårløk, i tynne skiver
  • ca. 1 dl grovhakket bladpersille
  • saften fra 1 sitron
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Begynn med salaten. Hakk tomat, agurk og reddik/paprika i små og like store biter. Skrell tomat og agurk helt eller delvis om du vil, det gir en litt mer delikat smak. Bland sammen med vårløk, bladpersille, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Lag tahinisaus ved å blande sammen most hvitløk, tahini, sitronsaft og extra virgin olivenolje. Spe med vann til passe konsistens, den skal være omtrent som en flytende yoghurt naturell. Smak til med salt og pepper.

Om du bruker hele krydder, rist spisskummen og korianderfrø i en tørr panne til det lukter godt og begynner å «poppe», 1-2 minutter. Rist jevnlig på pannen så det ikke brenner seg. Knus grovt med en morter. Bruker du malte krydder, hopp over dette punktet.

Varm opp 3 ss nøytral olje og 1 ss olivenolje i en liten stekepanne på medium varme. Ha i kikertene. Det er viktig at kikertene er så tørre som mulig, ellers vil oljen sprute mye. Stek under jevnlig omrøring til kikertene er gylne, 3-5 minutter. Like før de er klare, ha i krydder og litt salt og pepper. Rør godt rundt. Ha over på kjøkkenpapir eller bakepapir så fettet renner av.

Bland sammen bakt søtpotet og rødløk med stekte kikerter og en raus håndfull revet bladpersille. Hell noe av dressingen over og server resten ved siden av. Server umiddelbart.

 

 

Tips: Hele krydder gir mest og best smak; mal de i en morter rett før bruk; smaken på malte krydder fortaper seg mye raskere enn når de er oppbevart hele.

 

Mikset fra to oppskrifter:
https://www.etkjokken.com/2017/11/stekte-kikerter-med-gresskar-og-tahinisaus/

https://www.etkjokken.com/2016/06/krydrede-kikerter-med-hakket-salat/

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s