Kylling i krydret gryte med squashnudler

Ca. 4-5 porsjoner

Dette trenger du:

  • 2 ts gurkemeie, krydder
  • 1 ts koriander, krydder
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 ts havsalt
  • 2-3 fedd hvitløk, raspet
  • 1 ss ingefær, raspet
  • 2 ss kokosolje (jeg stekte bare kylingen i bittelitt vann, så slapp jeg de kaloriene..)
  • 600 g kyllingfilet, skåret i biter (jeg brukte bare 200 gram kyllingfilet)
  • 3 dl kyllingkraft
  • 4 dl kokosmelk (eller tilsvarende med halv om halv creme fraiche og melk, noe jeg brukte)
  • 3 mellomstore – gulrot, strimlet
  • 1 rød – paprika, i biter
  • 3-4 mellomstore – squash, strimlet
  • Saften av 1 halv – sitron
  • Frisk – koriander, hakket

Slik gjør du:

  • 1 Bland gurkemeie, koriander, spisskummen, salt, revet hvitløk og revet ingefær i en liten bolle. Sette til side.
  • 2 Smelt kokosolje i en stor gryte over middels/høy varme. Fres kyllingen i ca. 5 minutter, eller til kjøttet ikke lenger er rosa på utsiden.
  • 3 Tilsett krydder, hvitløk og ingefær. Bland godt og kok i et minutt.
  • 4 Rør inn kyllingkraft og kokosmelk.
  • 5 Tilsett gulrotstrimler og paprikabiter. Kok opp og slå ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.
  • 6 Tilsett squashnudler og kok i ytterligere 5 minutter til kyllingen er ferdig kokt.
  • 7 Rør inn sitronsaft og pynt med frisk koriander. Server rykende varm.

 

Hentet fra: https://fedon.no/oppskrifter/kylling-i-karri-med-squash-nudler/

 

VURDERING

Helt fantastisk! Kunne ikke få nok, så godt var det!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s