Ukesmeny: chorizo og spinat

Handleliste:

Chorizopølse 66kr
Hakkede tomater 6kr
Paprika 20kr
2 Rødløk 4kr (kjøp løsvekt!! Det er alltid billigere)
Spinat 23kr
Fetaost 25kr
Kidneybønner 6kr
Tacokrydder 5kr
Avokado 12kr
Mango 13kr
mais 10kr
potetlomper 14kr
Lime 5kr
______
I skapet: Hvitløk, spagetti, grønnsaksbuljong
______
varene er kjøpt på @rema1000

Denne ukemenyen kom på 209kr for fire middager.

 

1. PAPRIKASUPPE MED CHORIZO, SPINAT OG FETAOST:

 


_____
Obs. Spar 1 porsjon med suppe til imorgen
_____
2 paprika
1 hvitløksfedd
1 rødløk
1 pk hakkede tomater
1 grønnsaksbuljong
5 dl vann
1 ss pizzakrydder (blanding av oregano og basillikum)
Salt og pepper
1 neve spinat
1-2 ss fetaost
ca. 40g chorizo
_____

1. start med å steke hele paprikaen i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 min. Ta den ut av ovnen, kutt av stilken med frøene, og dra av skinnet langs hele paprikaen (har lagt merke til at ikke alle paprikaer jeg kjøper er like enkle å dra av skallet på, men det er ingen problem å bare slenge den oppi uten å dra av skallet:)) Kutt paprikaen opp i biter og legg til side
2. Kutt opp løk og hvitløk, og la dette surre i ei gryte sammen med litt olje eller smør til løken har blitt blank. Tilsett paprika, pizzakrydder, hakkede tomater, vann og buljong. La suppen koke i ca. 10-15 min
3. I mellomtiden, kan du kutte opp Chorizo i terninger og steke dette i ei panne sammen med spinat, til spinaten har krympet sammen.
4. Mos suppen med en stavmikser. Smak til med salt og pepper
5. Server suppen med spinat- og chorizoblandingen, og topp med fetaost!

VURDERING

Veldig godt!

 

2. SPAGETTI MED CHORIZO OG PAPRIKASAUS:
_____
Hva gjør man med supperester? Du slenger i no pasta! Superenkelt, og gjør at middagsrestene plutselig føles som en ny middagsrett😋
_____
2 dl suppe fra igår
1 porsjon spagetti
1 neve spinat
50 g chorizo
salt og pepper
Fetaost (til topping)
_____
1. Kok opp spagetti etter anvisning på pakken
2. Kutt opp chorizo og tilsett dette i ei gryte sammen med suppen og spinaten. Kok opp til spinaten har «falt sammen»
3. Hell av vannet til spagettien og tilsett sausen. Smak til med salt og pepper og topp med fetaost😋

 

VURDERING

Veldig godt!

 

3. CHORIZO- OG BØNNETACO MED GUACAMOLE, MANGOSALSA OG FETAOST:

_____
(Oppskriften gir 4 tacos)
1/2 pk kidneybønner
50 g chorizo
spinat
4 potetlomper
1 mango
1/2 rødløk
1 avokado
1 hvitløksfedd
fetaost
lime
mais
_____
1. hell av vannet til kidneybønnene og skyll de godt til det slutter å «boble» rundt dem. Kutt opp chorizo og tilsett det sammen med kidneybønnene i en stekepanne. La denne blandingen varmes opp
2. Guacamole: Mos én avokado. Tilsett finhakket hvitløk og lime. Smak til med salt og pepper.
3. Mangosalsa: kutt opp mango og rødløk. Bland dette sammen i en bolle (og gjerne tilsett litt chilli om du har)
4. Finn frem potetlompene og fyll dem med spinat, mangosalsa mais, bønne- og chorizoblandingen, og guacamole. Topp med fetaost!
_____
Spar halvparten av mangosalsaen, mais og guacamole til imorgen!😊

VURDERING

Ikke prøvd enda.

4. LOMPEQUESADILLAS MED BØNNER, MANGOSALSA OG QUACAMOLE:
_____
Lyst på noe syyykt digg i kveld som kun tar ca. 20 min å lage? Lag denne middagen her, da vel!
_____
1/2 boks kidneybønner
1/2 pk tacokrydder
En skvett med vann
5-6 lomper
Mais
Fetaost
Guacamole (se oppskrift i forrige innlegg)
Mangosalsa (se oppskrift i forrige innlegg)
Lime
_____
1. Varm opp kidneybønner og mais i en stekepanne. Tilsett tacokrydder og en liten skvett med vann. La dette steke til vannet har absorbert og alle kidneybønnene er dekket med tacokrydder
2. Finn frem lompene. Tilsett bønneblandingen på én lompe (gjerne mos bønnene litt så de setter seg fast på lompene). Topp med fetaost og legg dekk over med en annen lompe (dette gjør du helt frem til du ikke har mer av bønneblandingen igjen. Dersom du ikke har nok til en hel lompe, så kan du tilsette resten på halvparten av lompen, og så bare brette den)
3. Stekes i en tørr panne til den har blitt brun på begge sider. Kutt dem opp i biter og server med gårsdagens guacamole og mangosalsa + noen skiver lime!

VURDERING

Ikke prøvd enda.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s