Ukesmeny fra instragramkontoen @fattig.student

UKEMENY FOR ÉN:
_____
Ny uke, ny ukemeny! Denne ukemenyen på 4 middager kom på 217kr, altså 54kr per middag!
_____
400g Kikerter 8kr
1 stor søtpotet 8kr
Spinat 18kr
Blomkål 20kr
Agurk 20kr
Sitron 6kr
Yoghurt naturell 12kr
400g Torskefilet 59kr
1 stor avokado 25kr
2 rødløk (kjøp løsvekt! Det er mye billigere og bedre for miljøet) 5kr
Santa cruz fish spice (ligger i tacoavdelingen på rema 1000. Blå pakke) 5kr
Grove polarbrød 31kr
______
Fra eget kjøkkenskap: hvitløk
______
Alle varene er kjøpt på @rema1000

 

  1. 1. TORSKEFILET MED GRØNNSAKER OG SØTPOTETMOS:Hvis du ikke har smakt blandingen av hvit fisk og søtpotet ennå, så er det virkelig på tide! Det er utrolig godt, og gjør den tradisjonelle fisken litt mer fristende😋
    _____
    200g torskefilet
    1/2 søtpotet
    1/2 blomkål
    1/2 rødløk
    1 neve spinat
    Salt og pepper
    Smør
    _____
    1. Sett ovnen på 200 grader
    2. Skrell og kutt opp søtpotet i terninger og tilsett i en gryte med vann. Kok opp til søtpoteten har blitt mør
    3. Kutt opp blomkål i buketter og rødløk i strimler. Legg dette på et stekebrett ikledd bakepapir. Lag plass til torskefileten ved siden av. Krydre alt med salt og pepper og stekes i ovnen i ca. 15-20 min til torsken er ferdig stekt. De 5 siste minuttene legger du en neve med spinat på stekebrettet og lar det steke sammen med torsken og grønnsakene til de «faller sammen».
    4. Når søtpoteten har blitt mør, heller du av vannet og tilsetter ei liten skje med smør og en liten skvett med vann (evt melk om du har). Mos det hele sammen og smak til med salt og pepper.
    5. Server og nyt!
    _____
    Dersom du ikke liker torsk, så kan du selvfølgelig bytte den ut med en annen fisk😊 laks er også veldig godt til dette!

VURDERING

Dette var veldig godt, og kan anbefales.

 

  1. SALAT MED SØTPOTET, RISTEDE KIKERTER OG TZATZIKI:


    1/2 boks kikerter (200g)
    2 ts santa cruz fish spice (du finner den i tacoavdelingen på rema 1000. Blå pakke)
    1/2 stor søtpotet
    1/2 liten rødløk
    1/2 avokado
    1-2 never spinat
    TZATZIKI:
    500g yoghurt naturell
    2 hvitløksfedd
    1 agurk
    Salt og pepper
    Sitronsaft (Evt litt sukker om tzatzikien blir for syrlig)
    ____
    1. Skyll kikertene godt under vann til vannet slutter å «boble». La de ligge litt på et kjøkkenhåndkle et par minutter for å tørke
    2. Tilsett krydderet til kikertene og bland godt sammen. Stekes i ovnen på 200 grader i ca. 45-60 min. Snu litt på de av og til. Etter 30 min legger du inn oppkuttet søtpotet sammen med kikertene
    3. Start med tzatzikien: rasp opp agurk i en bolle. Legg agurkbitene oppi et kjøkkenhåndkle og klem ut alt vannet fra agurken. Så tilsetter du dette i yoghurten sammen med finhakket hvitløk. Smak til med salt, pepper og sitronsaft!
    4. Ta kikertene og søtpoteten ut av ovnen, kutt opp resten av grønnsakene og bland alt sammen til en salat. Topp med tzatziki😋
    ____
    Vi skal resten av tzatzikien og kikertene i de to neste oppskriftene!VURDERING
    Jepp, denne ble også en innertier!

 

3. SPICY TORSKETALLERKEN:
____
1 torskefilet (200g)
2 ts santa cruz fish spice (du finner den i tacoavdelingen på rema 1000. Blå pakke)
1 neve spinat
1/4 avokado
1/4 rødløk
1-2 polarbrød
Tzatziki
____
1. Stek torskefileten i ei panne sammen med olje og krydder
2. Kutt opp grønnsakene, og del polarbrødet i biter. Server!

VURDERING

Ikke prøvd enda.

4. BLOMKÅL- OG KIKERTEBURGERE:
____
Burgere:
1/2 blomkål
1/2 boks kikerter (200g)
1/2 rødløk
2 ts santa cruz fish spice
2 polarbrød
____
Topping:
Spinat
Tzatziki
Resten av rødløken
Resten avokadoen
Polarbrød
____
1. Kutt opp blomkålen i buketter og kok opp til de har blitt møre
2. Stek polarbrødene i ovnen på 200 grader til de blir sprø (ca 15 min). 3. Finn frem en food prosessor eller bolle og tilsett finhakket løk, kikerter blomkålbukettene og krydderet. Tilsett de stekte polarbrødene og ved å smuldre de opp i mindre biter. Mos alt dette godt sammen
4. Form deigen om til burgere (jeg fikk 6 stk) og stek panna med en god klatt smør
5. Server med polarbrød, spinat, rødløk, avokado og tzatziki!

VURDERING

Ikke prøvd enda.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s