Glutenfrie rundstykker med gulrot og kesam

Ca 15 rundstykker:

5 dl vann
50 gram gjær
2 ss rapsolje
1-2 ts salt
1 ss Fiberhusk
1 ss sirup
1 dl kesam
1-2 revne gulrøtter
2 dl glutenfrie havregryn
500 gram ( 1 boks) Semper Mix med Fiber
Ta fiberhusk i halvparten av vannet og la det svelle i 10 minutter.
Løs gjæren opp i resten av vannet (vannet holder cirka 37 grader).
Bland sammen resten av ingrediensene og ha fiberhusken og gjæren opp i blandingen.
Kjør i kjøkkenmaskin i cirka 5 min. La deigen forheve under klede i 15 – 20 minutter. Del deigen i 15 biter og trill til rundstykker med litt mel. Glutenfri deig er ofte mye mer klissete enn vanlig deig, og selv om jeg synes denne deigen har en god konsistens vil den nok også oppleves som litt klissete. Sett rundstykkene på stekeplate med bakepapir og la de heve i 40 minutter. Når de er ferdig hevet pensles rundstykkene med egg, og det drysses havregryn over.

Rundstykkene stekes på 225 grader i 15 minutter. Deretter avkjøles de på en rist. Dette er saftige og gode rundstykker som egner seg godt til å fryse.

VURDERING

Veldig gode!! Holder seg ferske lenge, og smaker saftig og godt!

 

Hentet fra: http://breidablikkfruen.blogspot.com/2016/04/glutenfrie-rundstykker-med-gulrot-og.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s