Glutenfritt havrebrød med kremost

Glutenfritt havrebrød

Ingredienser:
4 dl lunket vann
1 ss brunt sukker
1/2 pose tørrgjær
1 pose Toro glutenfritt havrebrød (jeg bruker 409 gram med Semper grov mix noen ganger i stedet)
1 neve solsikkekjerner eller andre frø/nøtter
1,5 dl naturell, laktosefri yoghurt (jeg har brukt det jeg har i kjøleskapet; vaniljeyoghurt en gang, en annen gang kesam)
1 dl/ 80 g (laktosefri) kremost – jeg har brukt snøfrisk (her har jeg brukt baconost og mager skinkeost en gang, og en annen gang brukte jeg philadelfia lett ost)
1 ss chiafrø

Slik gjør du: 
Bland lunkent vann med sukker og 1/2 pose med gjær. La det stå noen minutter til du ser at det begynner å boble og lukte av gjæren. Da vet du at det er liv i den.

Ha alle de andre ingreidensene sammen i en kjøkkenmaskin med eltekrok/k-krok. Tilsett gjær-vesken litt etter litt mens du lar kroken gå. La den eltes i 5-minutter.

Smør eller trekk en brødform (min er 2 liter) med bakepapir. Et lite triks er å holde bakepapiret under lunket vann og krølle det sammen. Da blir det mykere og lettere å forme i brødformen.

Hell deigen/røren (den er ganske løs) over i brødformen, dekk den til med et fuktig håndkled eller plast og la den stå et lunt sted i ca. 1 time.

Stek brødet på nest-nederste rille i ovnen på 220 grader i 60 minutter. Bruk en strikkepinne/bakepinne til å sjekke at det ikke sitter deig igjen på pinnen. Om du får litt grums på pinnen er den gjennomstekt, men ikke mye. Skorpen skal være hard og gi en hul lyd når du banker på den.

La brødet hvile på rist til det er romtemperert før du skjærer det opp. Holder seg opptill 3 dager i kjøleskap, men fungerer utmerket å fryse og varme opp igjen i mikro, ovn eller brødrister.

Hentet fra:

http://www.magevennligmat.no/mat/2018/1/16/glutenfritt-havrebrd-med-kremost

 

VURDERING

Veldig godt glutenfritt brød, og det brødet jeg har kommet over med minst kalorier per brødskive. Ca 60-70 kal per. brødskive!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s