Glutenfritt brød med frø, kjerner og fiber

  • 1 ss gresskarkjerner
  • 1 ss solsikkekjerner
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 1 dl glf havregryn
  • 450 gr fibermiks eller annen grovere melmiks
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 5 dl lunket vann
  • 2 ss fiberhusk

Bland vann og fiberhusk sammen. Rør godt og la svelle i 5 minutter. Kjør frø, kjerner og havregryn i en kjøkkenmaskin, og bland det sammen med 450 gr fibermiks og tørrgjær i en bakebolle. Tilsett vann og fiberhusk, bland godt og kna til du får en jevn, fin deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du ønsker det. Sett deigen lunt til heving under ett kjøkkenhåndkle i 1 time.

Form brødet som du ønsker og snitt ett mønster i overflaten av brødet med en skarp kniv. Pensle med vann. Etterhev i ca 30 minutter.

Stekes på 200 C i ca 40 minutter.

 

hentet fra: https://pappautengluten.no/glutenfritt-brod-fro-kjerner-fiber/

 

 

VURDERING

Helt ok, men veldig mye kalorier i en brødskive; ca 110 kalorier per.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s