Gong bao kylling

Ingredienser

Kylling

  • 500 g kyllingbrystfilet, delt i små biter
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1 ss mørk soyasaus
  • 1 ss lys riseddik (risvin)
  • 1 egg, eggehviten
  • 2 ss maizenna
  • olje til steking

Grønnsaker

  • 4 vårløk
  • 200 g cashewnøtter, lett ristet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 15 g ingefær, finhakket
  • 5-10 tørkede rød chili, frøene fjernet
  • 1 ts szechuanpepper (ikke erstatt med noe om du ikke har), knust
  • olje til steking

Saus

  • 2 ts sukker
  • 2 ss mørk riseddik
  • 1 ss mørk soyasaus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss maizenna, rørt ut i 5 ss kaldt vann

Server med

  • 3 dl ris, jasmin
  • 4,5 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Start med å gjøre klar risen. Skyll 3 dl ris i kaldt vann. Kok opp sammen med 4,5 dl vann. Når vannet koker, sett på lokk og skru ned varmen. Risen er ferdig når all væsken har kokt vekk. Les innlegget om Dampet ris for en mer utdypende fremgangsmåte.
  2. Del 500 kyllingbrystfileter i terninger på rundt 1 cm x 1 cm. Og ha kyllingbitene i en stor bolle.
  3. Ha 1/2 ts salt, 1/2 ts hvit pepper, 1 ss mørk soyasaus, 1 ss lys riseddik, eggehviten fra 1 eggog 2 ss maizenna.
  4. Bland dette godt sammen og sett til sides til du skal steke kjøttet.
  5. Kutt 4 vårløk i 1 cm lange biter. Finhakk 3 fedd hvitløk og 15 g ingefær. Fjern frøene fra 5 – 10 tørkede rød chili og del de opp i 1 cm lange biter.  Knus 1 ts szechuanpepper i en morter.
  6. Lag sausen ved å blande sammen 2 ts sukker, 2 ss mørk riseddik og 1 ss soyasaus. Ta 1 ss maizenna og rør inn 5 ss vann og ha det oppi resten av sausen.
  7. Finn frem en stekepanne eller wok, ha i litt olje og  rist 200 g cashewnøtter raskt til de får en fin gyllen overflate.
  8. Ha godt med olje i en wokpanne og varm opp til medium/ høy varme. Stek kyllingbitene raskt i 2 – 4 minutter slik at de er stekt halveis igjennom. Ta ut kyllingen og la oljen renne av.
  9. Fjern mesteparten av oljen fra wokpannen og ha i finhakket hvitløk og ingefær, tørkede rød chiliog knust szechuanpepper. La dette steke raskt i 10 – 15 sekunder og ha kyllingbitene tilbake oppi.
  10. La det hele steke videre i 1 – 2 minutter før du har oppi vårløken og steker videre i 1 minutt.
  11. Rør godt i sausblandingen før du har den oppi og lar det hele koke videre i 2 – 3 minutter til sausen har tyknet.
  12. Hell over de lett ristede cashewnøttene og bland godt.
  13. Server sammen med dampet ris.

 

hentet fra: https://kokebloggen.no/gong-bao-kylling/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s