Kylling chop suey

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Kylling

  • 600 g kyllingbrystfilet, i biter
  • 1 egg
  • 2 ts risvin
  • 2 ss olje

Grønnsaker

  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær (1 cm x 1 cm), finhakket
  • 1 gul løk, i strimler
  • 1 brokkoli, i små buketter
  • 2 gulrøtter, i skiver
  • 100 g sjampinjong, delt i biter
  • 100 g vannkastanjer, i tynne skiver
  • 100 g bambusskudd, hermetiske
  • 100 g babymais, delt i to om de er for store
  • olje til steking

Saus

  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 ss østerssaus
  • 1 ts risvin
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts salt
  • 2 ts maisenna, rørt ut i kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. Del 500 g kyllingbrystfilet i tynne biter. Ha de i en bolle og knekk 1 egg oppi sammen med 2 ts risvin og 2 ss olje. Bland dette sammen godt og sett kjølig. La det marinere frem til du skal steke det. Du kan med fordel gjøre dette klart dagen i forveien og la det marinere i 24-timer for ett enda mørere resultat. Dekk da gjerne til bollen med plastfolie.
  2. Finhakk 1 rød chili, 1 bit ingefær og  2 fedd hvitløk og sett til sides.
  3. Del 1 brokkoli i små buketter, skrell og del 1 gulrot i skiver, skrell og del 1 gul løk i strimler og kutt 100 g sjampinjong i halve eller kvarte biter avhengig av størrelse.
  4. Skrell og skjær 100 g vannkastanjer i tynne skiver. Hell 100 g  bambusskudd over i ett dørslag og la de renne av seg vannet.
  5. Skyll 100 g babymais og del de i to om de er veldig store.
  6. Finn frem en wokpanne, ha i litt olje og varm den opp til medium/ høy varme.
  7. Bland sammen 2 dl kyllingkraft, 2 ss østerssaus, 2 ts risvin, 1 ss soyasaus, 1 ss brunt sukkerog 1 ts salt. Rør rundt til alt sukkeret har løst seg opp.
  8. Ha finhakket ingefær, rød chili og hvitløk i wokpannen og la det frese i 1 – 2 minutter til hvitløken har tatt en gyllen farge. Tilsett kyllingbitene og la de steke i 3 – 4 minutter til alle overflatene har tatt farge. Ta ut kyllingen og la den hvile.
  9. Tilsett litt ny olje i woken og ha oppi gul løk og gulrøtter i woken. La dette frese i 2 – 3 minutter til løken har begynt å bli gyllen og myk. Ha deretter oppi sjampinjong og la den steke videre i 1 – 2 minutter før du tilsetter brokkolien og lar det steke videre i 1 – 2 minutter mens du vender på grønnsakene, til du ser brokkolien har begynt å få en litt mørkere farge.
  10. Ha i vannkastanjene, bambusskuddene og babymaisen. Bland dette godt inn og la det steke videre i 1 – 2 minutter mens du vender forsiktig rundt. Ingen av disse ingrediensene trenger særlig mye tid for å bli ferdig, så en rask woking passer ypperlig, slik at de beholder mye av sin herlige sprøe konsistens.
  11. Legg kyllingen tilbake i wokpannen og vend det inn. Finn frem en liten kopp og bland 2 ts maisenna sammen med litt kaldt vann. Rør dette godt inn i sausblandingen du lagde tidligere og hell det over i wokpannen.
  12. Bland sausen godt inn i woken og la det koke i 3 – 5 minutter til sausen har begynt å tykne.
  13. Når sausen har tyknet skikkelig gi det hele en god omvending, slik at sausen legger seg godt på kyllingen og grønnsakene. Server sammen med ris eller nudler.

 

Hentet fra: https://kokebloggen.no/kylling-chop-suey/ 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s