INDISKE SØTPOTETPANNEKAKER MED KYLLING

12 stk:

Ingredienser

500 g søtpoteter
1 ss TINE Meierismør
2 stk egg
2 dl hvetemel
½ ts bakepulver
2 ts karri
1 ts spisskummen
½ ts salt
2 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett

TIL SERVERING

1 stk grillet kylling
4 dl TINE Yoghurt Naturell
½ ts spisskummen
2 stk avokadoer
2 stk vårløk
½ stk agurk

Slik gjør du det

    1. Skrell, del og kok søtpotetene myke i vann. Hell av vannet og mos potetene med smør.
      Tips!

      Om du baker søtpotetene i ovnen med smør får de en enda søtere smak som er godt egnet i pannekaker.

    2. Avkjøl noe og pisk inn egg. Tilsett mel, bakepulver, karri, spisskummen, salt og melk og rør til en jevn blanding.
    3. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
    4. Riv den ferdiggrillede kyllingen i biter. Rør yoghurt med spisskummen og del avokado og agurk i skiver. Finsnitt vårløk og server gjerne alt i små skåler. Topp pannekakene med kylling, grønnsaker og yoghurtsaus.

 

Pannekakerøren med søtpotet kan gjerne fryses og senere tines opp i mikrobølgeovn.

Hentet fra: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pannekaker/indiske-søtpotetpannekaker-med-kylling


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s