FRØKJEKS MED HONNING OG SJOKOLADE

FRØKJEKS MED HONNING OG SJOKOLADE  
(Blir ett stekebrett)
½ dl sesamfrø
½ dl solsikkefrø
1 dl hampfrø
2 dl linfrø
2 ss honning eller lønnesirup
1 ss kokosblomstsukker
2 ts kanel
2 ss kakao
1 ss kokosolje
2 dl vann

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland.
Sørg for at kokosoljen er rørt ordentlig inn, det er lettest om den er romtemperert eller smeltet i vannbad.

Sett røra i kjøleskap natten over, eller omtrent åtte timer.

Stryk røra med slikkepott ut over en bakepapirkledt stekeplate.
Lag ruter med slikkepotten, for eksempel fire remser ned kortsiden og tolv på langsiden.
Da blir kjeksene 2,5 X 8 centimeter.
Stek på 170 grader. (Eller ha det i tørkeovn til de er blitt sprø.)
Etter omtrent fem minutter kan kjeksene has over på rist og steke videre i omtrent fem minutter til. Da er de antakelig sprø.
Eller stek dem lengre på lavere temperatur, (omtrent 100 grader) med ovnsdøra på gløtt så fuktigheten slipper ut. Da blir de tørre uten å bli brent.

 

http://pranava.no/frøkjeks-med-sjokolade-og-honning/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s