Rask Chana Masala

Rask Chana Masala
(Til 2 personer)

1 god ss rå, økologisk kokosolje
1 stor gul løk, finhakket
1/2 ss hvitløk, finhakket
1 ss ingefærrot, finhakket
1 ts spisskummen, malt
1,5 ts Tandoori Masala eller Garam Masala
1,5 ts koriander, malt
1/2 ts gurkemeiepulver
1/4 ts cayennepepper, malt
1 boks hakkede tomater
2 bokser kokte kikerter (ca 600 gram)
1 flat ts havsalt, uraffinert

Varm en stor stekepanne til middels varme, og
ha i oljen.
Ha i alle ingrediensene i den rekkefølgen de står her.
(De kokte kikertene bør skylles i en sil under kaldtvannsspringen til det ikke skummer mer.)
(Det går fint om noen kryddere mangler, det blir nok av smak, uansett.)
Rør litt innimellom, slik at det ikke svir seg.
La det surre i pannen i omtrent ti minutter etter at kikertene er tatt i.
(Kikerter blir bedre i konsistens og smak jo lenger de koker. Og om du bruker Go Greens ferdigkokte, er de ofte litt harde/lite kokt)
Ta i litt vann eller kokosmelk (omtrent en deciliter?) rett før servering, om du synes det blir for tørt.
(Kokosmelk vil gi en fyldig og god smak, med mer kremet konsistens.)

Server  med blomkålris
og fersk, finhakket persille eller koriander, om du har.
Noen båter av lime eller sitron kan også være fint tilbehør.

Kos deg med en mettende, smakfull, rimelig og supersunn middag!

 

http://pranava.no/rask-chana-masala-lettlaget-med-fa-ingredienser/


2 thoughts on “Rask Chana Masala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s