RISTET BLOMKÅL MED HVITLØK OG CHILLI 

RISTET BLOMKÅL MED HVITLØK OG CHILLI
(Gir én snacksporsjon eller to middagstilbehørporsjoner)

Sett ovnen på 225 grader.

Ett lite blomkålhode (ca 500 gram)
5 ss rapsolje
3/4 ss saft av sitron
1/2 ts havsalt
1/2 ts pepper
3 fedd hvitløk, presset
1 ts chilliflak (kan utelates)
1 ts malt spisskummen

Fjern bladene fra blomkålen, skjær vekk eventuelle mørke flekker,
vask og tørk den godt.
(Må være tørr for at oljen skal feste seg.)

Del den i omtrent like store buketter, passe bitestore.

Finn frem en litt vid bolle,
og lag en røre av resten av ingrediensene
(olje, sitron, hvitløk og krydderne).
Legg blomkålbitene i bollen, og rør rundt til de er helt dekket
av olje- og krydderblandingen.

Kle et stekebrett med bakepapir,
fordel blomkålbukettene jevnt utover.
Pass på at de ikke berører hverandre, så blir de stekt overalt.
Stek dem midt i ovnen til de er gylne, omtrent i 20 minutter.

 

http://pranava.no/ristet-blomkal-med-hvitlok-og-chilli/

 

VURDERING

Knallgodt!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s