Ovnsbakt torsk med purreløksaus og rotgrønnsaker

Du trenger, 2 porsjoner
Ca. 400-500 g torskefilet. (Jeg brukte Bestemors fiskekaker fra Fiskeriet istedet)
1 stor søtpotet
300-400 g rotgrønnsaker
1 fedd kvitløk
salt, pepper, olje

Purreløksaus:
2,5 dl valgfri melk
80 g purreløk og vårløk, grovt kutta
1 ss smør
salt, pepper, muskat
ca. 1 ss maisenna

1. Sett ovnen på 180 grader. Skrell grønnsakene, kutt i terninger, ha over salt, pepper, hakka kvitløk og en slump olje. Steik midt i ovnen ca. 30 minutter, eller til grønnsakene er møre.

2. Krydre torskefilêtene med salt og pepper. Sett inn i ovnen sammen med grønnsakene dei siste 10-15 minuttene, til fisken akkurat er gjennomstekt.

3. Fres purreløk og vårløk i smør. Tilsett melk og la sausen småkoke eit par minutter. Rør maisenna ut i 0,3 dl vatn, tilsett i en tynn stråle medan sausen koker til du får riktig konsistens. Smak til med salt, pepper og muskat.

4. Server straks!

Hentet fra: https://www.lindastuhaug.no/2015/09/23/ovnsbakt-torsk-med-purreloksaus-og-rotgronnsaker/

 

VURDERING

Veldig godt! Spesielt godt med ovnsbakt hvitløksbiter over rotgrønnsakene, så mer av det! =)

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s