Pannestekt torsk med sellerirotpuré, vichy gulrøtter og smørstekt bacon

Til 2 – 3 personer:

– 400 gr skreifilet
– 100 gr baconterninger
– smør til steking og bacon
– 4 ss hakket bladpersille
– 2 store gulrøtter
– nykvernet salt og pepper
– 2,5 dl farris. Jeg brukte Olden Pære.

 

Lag sellerirotpuréen først. Den kan fint stå og holde seg varm mens du gjør resten. Evt. kan du sette rotbitene til kok, mens du begynner på nesten post.

 

Sellerirotpurè

 

2 porsjoner:

– 250 gr sellerirot

– 30 gr smør

– 1-1,5 dl matfløte(spe på etterhvert)

– 2 ss parmasanost, revet

– nykvernet salt & pepper

Skjær av det ytterste laget, hakk opp i terninger og kok de møre i vann. Hell så av vannet, tilsett smør, parmasan og litt av fløten og mos med en stavmikser, spe på med fløte til du får fin konsistens. Smak til med salt og pepper:) Jeg tilsetter i tillegg en dæsj sitronsaft.

 

Vichygulrøtter:

– Hakk gulrøttene i små terninger.
– varm en kasserolle med litt smør i og tilsett gulrøttene. Surr raskt rundt før du tilsetter farris akkurat nok til å dekke gulrøttene. Dette skal så stå og koke til vannet er kokt omtrent helt inn, dette tar ca 15 min.

Imens kan du dele skreifileten i passende stykker og salte godt med nykvernet salt. Mens fisken får godgjort seg kan du hakke bacon i terninger og steke det i en god kasserolle. Tilsett litt smør underveis.

Når både gulrøttene og sellerirotpureen er klar, kan du steke fisken i litt olje på skinnsiden (høy varme) i 4- 5 min. Deretter snur du fisken, skrur så ned varmen og tilsetter smør og evt. litt grovhakket hvitløk (gir god smak til fisken). Tilsett finhakket persille til gulrøttene, sammen med litt smør på slutten og middagen er klar:)

Det høres kanskje mye ut, men hele middagen tok 35 minutter å lage:)

 

Hentet fra: https://spislitt.com/2015/02/23/pannestekt-skrei-med-sellerirotpure-vichy-gulrotter-og-smorstekt-bacon/

og: https://spislitt.com/2013/09/29/sellerirotmos/

 

VURDERING

Knallgodt!


Leave a comment