6 porsjoner
Ingredienser:
3 ss | TINE Meierismør |
1 ½ stk | løk, finhakket |
1 ½ stk | hvitløksfedd, finhakket |
4 ½ ss | ingefær, finrevet |
3 stk | mellomstore søtpoteter, i biter |
3 ¾ dl | røde linser, ukokt |
6 dl | gulrøtter, i biter |
3 ts | spisskummen |
1 ½ l | grønnsaksbuljong |
210 g | bacon, i biter |
3 dl | TINE Kremfløte |
¾ ts | salt |
⅜ ts | pepper |
6 ss | TINE Lettrømme 18 % |
6 ts | friske urter, hakket |
Slik gjør du det
- Smelt smør i en kjele, og fres løk, hvitløk og ingefær på middels høy varme, ca. 2 minutter.
- Skrell søtpotet og del i biter. Skyll linser godt i kaldt vann. Ha linser, søtpotet og gulrot i kjelen, og fres i et par minutter. Tilsett spisskummen, og rør godt. Hell over grønnsaksbuljong, og la suppen koke i 20 minutter
- Smelt smør i en varm stekepanne, og sprøstek bacon i ca. 5 minutter. Rør underveis.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør inn fløte, og smak til med salt og pepper. Server suppen med en skje rømme, sprøstekt bacon og et urtedryss.
Tips:Bruk gjerne urter som timian, koriander eller persille som pynt.Grønnsaksbuljong kan erstattes m ed både hønse- og oksebuljong. Bruk det du har for hånden.
VURDERING
Veldig godt og mettende.