Lakriskuler

(Blir ca 20 plommestore stk)

4 dl mandler, fermentert og tørket
2 dl dadler
1 ts lakrisrotpulver
2+2 ts lakrisekstrakt (eller mer, smak til)
1-2 ss kaldpresset kokosolje
bittelitt havsalt eller himalayasalt
litt vann

Jeg bløtla mandlene i lunkent/varmt vann med en ts salt og litt molkosan over natten og tørket de på 40-50C i stekeovn med døra åpen til de var tørre. Hvis du ikke tåler mandler går det sikkert fint an å bruke andre typer nøtter. Uansett er det fint å bløtlegge først for å bryte ned bl.a. fytinsyre som hindrer opptak av en del forskjellige mineraler.

Fremgangsmåte:
– Kjør mandlene i en kjøkkenmaskin med S-blad til smuler/pulver.
– Tilsett dadler, lakrisrotpulver, 2 ts lakrisekstrakt og salt og kjør til en masse.
– Tilsett så kokosolje og da skal massen samle seg i en klump. Hvis massen ikke blir til en deig kan du enten bruke litt mer kokosolje eller ha litt vann, evt. begge deler.

Rull ut kuler i resten av lakrisekstraktpulveret og sett dem kaldt en liten stund.

http://pranava.no/lakriskuler/


Leave a comment