Blomkålpizza

Dette trenger du:

  • 1 mellomstort – blomkålhode
  • 1 halv ts salt
  • 1 halv ts basilikum, tørket
  • 1 halv ts oregano, tørket
  • 1-2(valgfritt) fedd hvitløk, finhakket eller hvitløkspulver
  • 1 halv ts paprikapulver
  • Litt ost (parmesan, mozzarello, vanlig gulost, you choose.) (eller kesam)
  • 1 egg

 

Topping forslag:

Tomatsaus eller pizzafyll fra pose
Løk
Tomater
Kjøtt (Hvis du vil ha vegetarpizza; dropp kjøttet;) )
Squash

 

Slik gjør du:

  • 1 Plasser en pizza-sten eller stekebrett i ovnen. Forvarm ovnen til 230- 240 C(ovner er forskjellige). Legg bakepapir på en skjærebrett og spray med steke-olje.
  • 2 Vask og tørk godt blomkålhodet(evt hvitløksfedd). Del opp i buketter, kun litt av stilken. Kjør i kjøkkenmaskin i ca. 30 sekunder til det blir pulveriseret. Det skal bli ca. 2- 3 kopper blomkål “snø”.
  • 3 Kok blomkålen i mikroen i 7-8 minutter på full guffe, og husk; ikke ta på bollen før den er avkjølet etterpå.
  • 4 Ha så blomkålen over på et rent kjøkkenhåndkle, og når blomkålen er litt avkjølt surrer du massen inn i håndkleet og presser ut så mye væske du klarer. Dette er viktig for å unngå en smuldret pizzabunn!
  • 5 Ha blomkålmassen over i en bolle. Tilsett litt ost, salt, tørket basilikum, tørket oregano og hvitløkspulver, ev. andre krydderier du ønsker. Tilsett så egget og bland godt, gjerne med hendene.
  • 6 Bruk hendene (eller en skje) og form pizzabunnen på det oljete bakepapiret, ikke for tynn eller tykk. Plasser så pizzabunnen på det oppvarmede stekebrettet og stek i ca 8- 11 minutter til gyldenbrun. Viktig å steke lenge nok for at den skal henge godt sammen.
  • 7 Ta pizzabunnen ut av ovnen og pynt med ønsket topping. Sett pizza tilbake i ovnen og stek videre i 5- 7 minutter til osten er smeltet og gylden. La pizzaen hvile i 2 minutter før du serverer.

 

Hentet fra (men noe redigert): https://fedon.no/oppskrifter/blomkalpizza/

 

VURDERING:

Jo, det gikk så absolutt an. Det hadde nok vært bedre om jeg hadde hatt pizzaovn eller steinplate, el.l. Men godt, selv om det ikke var den deilige bunnen jeg er vant med. Et sunnere alternativ til pizzabunn – og med deilig topping var det helt greit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s